Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
HATAY İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    ETİK DEĞERLERİMİZ
  • E-HİZMETLER
    KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • SÜREÇLER
    • PROSEDÜRLER
    • ORTAK GÖREVLER
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • KALİTE EL KİTABI
    • ETİK İLKELERİ
    • MİSYON - VİZYON
    • İŞ AKIŞLARI
    • GÖREV TANIMLARI
    • FORMLAR VE TABLOLAR
    BİLGİ SİSTEMLERİ
    • TÜRKVET
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ
    • YEM VE GIDA KONTROL SİSTEMİ
    • ARICILIK BİLGİ SİSTEMİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BKU VERİ TABAN PROGRAMI
    • TİD SİSTEMİ
    TARIMSAL DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
  • PROJELER
    ÇİFTÇİ-YATIRIMCI KONULARI
    • TARIMSAL DESTEKLEMELER
    • TARSİM (TARIM SİGORT. HAV.)
    • TARIMSAL YATIRIM REHBERİ
    MERKEZİ BÜTÇE DESTEKLİ ÖZEL PROJELER
    TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER MÜZESİ
    ALO KÜPE HATTI (KÜPE TALEP SİSTEMİ)
    BİYES
  • YAYINLAR
    TARIMSAL VERİLER
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksHatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

İl Müdürlüğümüz bahçesinde ‘Balık Ekmek Etkinliği’ düzenlendi.

18.05.2022 / Gösterim Sayısı : 161 / Arşiv

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 2022 yılını Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı (IYAFA 2022) ilan etmiş olup SÜRSAN İşletmesi'nin sponsorluğuyla; İl Müdürlüğümüz bahçesinde balık ekmek etkinliği gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğümüzün ev sahipliği yaptığı Balık Ekmek Etkinliğine; Vali Yardımcılarımız Aydın TETİKOĞLU, Erhan GÜNAY ve Yusuf İZCİ, Defne İlçe Kaymakamı, Antakya Belediye Başkanı, İlimizin Kurum Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katılım sağladı.

Ülkemiz, uzun sahil şeridi, yaygın iç sular ve nehir sistemleri sebebiyle önemli ölçüde balıkçılık kaynaklarına sahiptir. İlimiz de Akdeniz' e 186 km olan kıyı şeridi ile balık üretiminde önemli bir yere sahiptir. İlimizde akya, lagos, barbunya, gümüş, mercan, sardalya, orkinos türleri, minekop, çipura, kefal, istavrit ve daha birçok balık türü denizlerimizden avlanmaktadır. Ayrıca ilimizde muhtelif yerlerde çipura, levrek, alabalık ve sazan balığı yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Balık eti içeriği bakımından vitaminler, proteinler, yağ asitleri, mineraller bakımında oldukça zengin olması sebebiyle haftada en az iki kez tüketilmesi önerilmektedir. Balık eti içerdiği esansiyel yağ asitleri sebebiyle (omega-3, omega-6, omega-9) bulunmaz bir besindir. Bu yağlar kalp dostudur ve kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. İçerdiği demir sebebiyle kansızlık hastalığının, kalsiyum ve fosfor ile kemik erimesi hastalığının önlenmesinde önemlidir. Protein bakımından oldukça zengin olan balık bağışıklık sistemimiz ve vücudumuzun diğer sistemlerinin daha sağlıklı çalışması için vazgeçilmez bir gıda maddesidir.

Avrupa'da kişi başına düşen balık tüketimi yıllık 25 kg iken ülkemizde 8kg'dır. Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde tüketiminin artması için haftada 2-3 öğün balık tüketimini tavsiye etmektedir.

Ülkemizde sürekli bir avcılık yapıldığından ve yetiştiricilik konusunda da gelişme gösterdiğimizden bahseden İl Müdürümüz Ergün ÇOLAKOĞLU, açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi;

'İlimizde avcılık yaptığımız miktar, 4.500 tonlara yakındır. Ancak sadece avcılık tek başına yeterli değil; bunun yanında yetiştiricilik konusunda da ülkemizde her geçen gün bir gelişme olmaktadır. İlimizde bulunan 16 adet yetiştiricilik tesislerimizden 2 tanesi 4.000'er tonluk kapasiteye sahiptir. Bu etkinliği düzenlememizde bizlere sponsor olan SÜRSAN İşletmesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olması ve yetiştiriciliğin her geçen gün artması münasebetiyle balık yeme alışkanlığı edinmeliyiz.' diyerek sözlerine son verdi.


Fotoğraf Galerisi (21)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı İlimizi Ziyare ...
...
Hatay Beyaz Bal Kabağı Coğrafi İşaret Aldı
...
Tarım Sektör Toplantısı Düzenlendi
...
Çiftçi Kayıt Sistemi’Ne Başvurular 2 Ocak 2024 ...
...
İl Müdürlüğümüz Hizmet Binası Yeni Adresinde H ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Serinyol Mahallesi İnal Caddesi No: 77 Antakya /HATAY

  • Telefon : 0326 221 38 76

  • Faks : 0326 221 34 78

  • E-Posta : hatay@tarim.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI