ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
HATAY İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUM HAKKINDA
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • MİSYON VİZYON
    • GÖREVLERİMİZ
    • ETİK DEĞERLERİMİZ
  • YÖNETİCİLER
    • İL MÜDÜRÜ
    • MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLERİ
  • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARIMSAL ALTYAPI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBESİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • GIDA VE YEM ŞUBESİ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBESİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • SÜREÇLER
    • PROSEDÜRLER
    • ORTAK GÖREVLER
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • KALİTE EL KİTABI
    • ETİK İLKELERİ
    • MİSYON - VİZYON
    • İŞ AKIŞLARI
    • GÖREV TANIMLARI
    • FORMLAR VE TABLOLAR
  • TARIMSAL VERİLER
  • ÇİFTÇİ-YATIRIMCI KONULARI
    • TARIMSAL DESTEKLEMELER
    • TARSİM (TARIM SİGORT. HAV.)
    • TARIMSAL YATIRIM REHBERİ
  • BİLGİ SİSTEMLERİ
    • TÜRKVET
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ
    • YEM VE GIDA KONTROL SİSTEMİ
    • ARICILIK BİLGİ SİSTEMİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BKU VERİ TABAN PROGRAMI
    • TİD SİSTEMİ
  • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER MÜZESİ
  • ALO KÜPE HATTI (KÜPE TALEP SİSTEMİ)
  • BİYES
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksHatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

İLİMİZDE YÜRÜTÜLEN GIDA GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI

25.11.2019 / Gösterim Saysı : 64 / Arşiv

Bakanlığımız Gıda Kontrol hizmetleri 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun'una ve bu Kanun'una göre çıkarılan yönetmelikler çerçevesinde yürütmektedir.

Bu Kanun'un amacı; Gıda ve yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunması da dikkate alınarak korumak ve sağlamaktır. İl genelinde gıda üreten, satan ve toplu tüketime sunan tüm gıda işletmeleri Kanun'unun öngördüğü ve bu Kanun'a göre çıkarılmış olan tüm yönetmelik hükümlerine uymakla yükümlüdürler.

İlimizde Kasaplarda satışa sunulan etler bütün karkas olarak soğuk muhafaza dolaplarında tutulmakta, müşterinin görebileceği alanda bütün olarak ve müşteri talebine göre kıyma, kuşbaşı olarak hazırlanmakta olup, bu etlerin kontrolü İl Müdürlümüz ve 15 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce Veteriner Hekimler ve Gıda Mühendisleri tarafından yapılmaktadır.

Kasaplarda satışa sunulan etlerin izlenebilirliği Bakanlığımız sistemleri tarafından düzenli olarak sağlanmaktadır. Etin elde edildiği hayvanların (Sığır ve Koyun) Bakanlığımızdan Onay Belgesi almış kesimhanelerde, İl Müdürlüğümüzce görevlendirilmiş Resmi Veteriner Hekim kontrolünde yapılmaktadır. Kesimhaneye getirilen hayvana ait menşeini içeren pasaport kontrolü ve kulak küpe numarasının Bakanlığımız TÜRKVET kayıt sisteminde kontrolü yapılıp, hayvanın sağlıklı olduğuna dair canlı muayenesinin ardından kesilmekte, sonra etin muayenesi yapılarak sağlık İşareti damgası basılarak satış yerlerine gönderilmektedir. Sağlık işaretinin ve kesim raporlarının olması etin elde edildiği hayvanın sağlıklı, zoonoz (Hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar) hastalıklardan ari olduğunu bildirilmektedir. Ayrıca Bakanlığımız Resmi Veteriner Hekim tarafından düzenlenen kesilen hayvana ait bilgileri içeren Kesim Raporları ilgili kasaplara karkas beraberinde verilmekte, kasaplarda yapılan denetimlerimizde, sağlık işaretinin (damganın) yanında, Kesim Raporları da sorgulanmaktadır. 

Bakanlığımızdan Onay Belgeli İlimizde bir adet et işleme tesisi (Dana sucuk üretim tesisi) mevcut olup, tesisin kontrolleri İl Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.

Ayrıca, Türkiye genelinde Antalya'da (Kesimhaneli) 1 ve İzmir'de 1 adet olmak üzere toplam 2 adet ruhsatlı domuz çiftliği bulunmakta olup, İlimizde hiçbir domuz çiftliği bulunmamaktadır. 300-350 baş kapasiteli olan bu çiftliklerde yetiştirilen domuzlar başka illere sevk edildiğinde ilgili İle takibi için bilgi verilmektedir ve bu güne kadar ilimize ne canlı nede kesilmiş (karkas) domuz eti girişi olmamıştır.

İlimize getirilen canlı hayvanların ilimiz girişlerindeki kontrol noktalarında, İl Müdürlüğümüz veteriner hekim ekipleri ile kolluk kuvvetlerince belge ve canlı kontrolleri yapılmakta olup bu güne kadar ilimize getirilmiş olan canlı domuz hayvanı kayıtları mevcut değildir.

Son Haberler

  • 2019 Yılının İkinci Koordinasyon Toplantısı Ge ...
  • Iıı. Tarım Orman Şurası Ön Hazırlık Toplantısı ...
  • Çevreci Balıklar Sahili Temizliyor Projesi Hay ...
  • Okul Kantinlerine Hijyen Kuralları Eğitimi Düz ...
  • Yeniçeri Yulaf Çeşidi “Tarla Günü” Yapıldı

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Ekmeğini İsraf Etme

Ekmeğini İsraf Etme

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Yeşil Masa Projesi

Yeşil Masa Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

İLETİŞİM

    Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Aksaray Mah. Mehmet Kafadar Cad. Antakya/HATAY

  • Telefon : 0326 221 34 57 - 221 83 42

  • Faks : 0326 227 37 71

  • E-Posta : hatay@tarim.gov.tr

  • KEP : hatay@gthb.hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​