İl Müdürümüz Aydın Tüfekçi' nin eşlik ettiği ziyarete; Şifalı bitkilerin sergilendiği odaları gezen ve Müze yetkililerinden bilgiler alan İbrahim SARAÇOĞLU daha sonra yaptığı değerlendirmede, müzenin sadece ilimizde değil Türkiye'de ilk olduğunu ifade ederek, Hatay'ın, bu coğrafyanın, dağlarımızın zenginlikleri bir başka gözle gördüm dedi.
280 adet bitki fotoğrafının sergilendiği ve 220 bitki çeşidinden örneklerin yer aldığı müzede söz konusu zenginliklerin tanınmakla kalmayacağını, bir süre sonra ekonomik gelire dönüşeceğini de ifade eden Saraçoğlu, bütün bunlar hep vardı ama bunları görmek ve insanlığın hizmetine sunmak ayrı bir önem taşıyor. Sahip olduğumuz faydalı bitkiler tanıtılıyor, ekonomiye katkı sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.
İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle kamulaştırılan ve tarihi dokusuna bağlı kalınarak restore edilen 22 odalı eski Antakya Evi'nden dönüştürülen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi'nde; fesleğen, adaçayı, defne, kantaron, karabaş otu, hartlap, çakşır kökü, meyan kökü, taş nanesi, böğürtlen kökü, erguvan yaprağı, pelin otu, asma, hatmi gülü, ebegümeci ve ölmez çiçeği gibi tıbbi ve aromatik bitki vatandaşlara tanıtılıyor.