T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

TARIMSAL YAYIM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ VE ARDINDAN UYGULAMALI ÇİFTÇİ OKULU ÖĞRENCİLERİNE ZEYTİN KASASI DAĞITIMI YAPILDI

Yayın Tarihi : 12.11.2021

İlimiz Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO'nun katkılarıyla İl Müdürümüz Ergün ÇOLAKOĞLU başkanlığında, Müdürlüğümüz Konferans Salonunda Çalıştay düzenlendi. Düzenlenen çalıştaya; Prof. Dr. Celal TALUĞ ve Prof. Dr. Kürşat DEMİRYÜREK, İlçe ve Şube Müdürlerimiz, yayımdan sorumlu İl ve İlçe personellerimiz ve serbest tarım danışmanlarımız katılım sağladı.

Program sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Sabah verilen eğitimin ardından kurum personellerimize ve serbest tarım danışmanlarımıza atölye çalışması yapıldı.

İl Müdürümüz Ergün ÇOLAKOĞLU, 'İlimizde Tarımsal Yayım Hizmetlerinin güçlendirilmesi ve bu tip çalışmaların daha çok düzenlenmesi bizim için önem arz etmektedir. Bugün düzenlediğimiz çalıştay kurum kapasitemizi arttırmak açısından oldukça değerli. Desteğini esirgemeyen Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO'ya teşekkürlerimi sunuyorum.' açıklamalarında bulundu.

Prof. Dr. Celal TALUĞ ise yaptığı sunumda; "Yeniliklerin çiftçilere nasıl aktarılacağı, teknolojinin götürüleceği hedef kitlenin seçilmesi, götürülmek istenen yeniliklerin uygun forma dönüştürülmesi, tarımsal yayım kuruluşlarının verimli çalışır hale getirilmesi, tarımsal yayım ve uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi gibi çeşitli konularda dikkat edilmesi gerekenler hususlar"da bilgi verdi.

Prof. Dr. Kürşat DEMİRYÜREK tarafından, Öğleden sonra düzenlenen atölye çalışmasında İlimiz Tarımsal Yayım sorumlusu personele ve Bakanlığımız tarafından destekleme ödemesi alamaya hak kazanan Serbest Tarım Danışmanlarına, Tarımsal Yayımın üreticilere daha etkin ve verimli ulaştırılması için örneklerle yöntemler anlatıldı.

Çalıştayın arkasından Avrupa Birliği tarafından desteklenen İl Müdürlüğümüz ve FAO (Uluslararası Gıda ve Tarım Örgütü) işbirliği ile yürütülen "Sosyo-Ekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında uygulanan "Uygulamalı Pamuk Çiftçi Okulu" öğrencileri ile biraraya gelindi. Saçaklı Mahallesinde arazide inceleme yapılarak UÇO Öğrencileri ile bilgi alış verişinde bulunuldu.

Daha sonra Altınözü Tokaçlı Mahallesindeki Zeytin Uygulamalı Çiftçi Okulu Öğrencileri ziyaret edildi. Kursiyerlere Prof. Dr. Nurdan Tuna GÜNEŞ tarafından zeytin hasadı ve hasat sonrası muhafazası hakkında bilgilendirme yapıldı ve FAO tarafından eğitim dönemini başarı ile bitiren üreticilerimize zeytin kasası dağıtımı yapıldı.