T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okul Kantinlerine Hijyen Kuralları Eğitimi Düzenlendi

Yayın Tarihi : 26.06.2019

İl Müdürlüğümüz tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışanlara yönelik 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında daha iyi hizmet verebilmeleri ve tatil döneminde eksikliklerini gidermeleri amacıyla "Hijyen Kuralları" hakkında 17- 21 Haziran tarihleri arasında 5 gün süren eğitim toplantısı düzenlendi.

05.02.2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği gereği personel hijyeni, ekipman hijyeni, işyeri hijyeni vb. konularda katılımcılara eğitim verilmiştir.

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi teknik elamanlarınca eğitimin ilk 3 gününde Antakya Nedime KESER Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde,   ilgili yönetmelik hükümlerince Antakya, Altınözü, Hassa, Yayladağı, Defne, Samandağ ve Reyhanlı ilçelerindeki ilgili personele yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan 350 katılımcıya hijyen eğitimi verilmiştir. Eğitimin son iki günü İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ek Hizmet Binasında Belen, Dörtyol, Erzin, Payas, Kırıkhan, İskenderun ve Arsuz İlçelerindeki ilgili personele yönelik olarak toplam 400 katılımcıya hijyen eğitimi verilmiştir.

Eğitim sonunda katılımcılara "Hijyen Eğitim Belgesi" düzenlenecektir. Eğitime katılamayanlar için söz konusu eğitimler tekrarlanacaktır.