6 Şubat depremleri ilimiz açısından oldukça önemli olan tarım sektörüne; girdi kaynakları, ekim alanları, sulama sistemleri ve ekipmanları, tahıl siloları, tarım depoları, gıda işleme tesisleri, seralar, alçak tüneller ve bitkisel üretimde yer alan iş gücü gibi tarımın çeşitli bileşenlerinde büyük hasara neden oldu.
Depremin sektöre etkisinin belirlenmesi, sektörün kalkınması ve hazırlanacak olan “Deprem Sonrası Hatay İli Tarım Sektörü Stratejik Eylem Planına" katkı sağlamak amacıyla Hatay Valisi Sayın Mustafa MASATLI 'nın talimatları doğrultusunda, Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve İl Müdürlüğümüz işbirliği ile 13 Şubat 2024 tarihinde “Tarım Sektör Toplantısı" düzenlenmiştir.
Toplantıya; Sayın Valimiz Mustafa MASATLI ile birlikte MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel EREN, Vali Yardımcılarımız, İlçe Kaymakamlarımız, İlgili Kurum Amirleri ve İlgili STK temsilcilerinin yanı sıra sektör temsilcileri katıldılar.
Toplantıya katılan tarım alet ve makine bayileri, tahıl siloları ve depoları, gıda işleme tesisleri, seracılık, hayvancılık üretim tesisleri, çırçır ve prese fabrikaları, zeytin yağı fabrikaları ve salamura tesisleri, mandıralar, su ürünleri tesisleri, soğuk hava depoları, sabun üretim tesisleri, zirai ilaç tohum ve gübre bayileri, tıbbi ve aromatik bitki işleme tesisleri, aktarlar, baharat fabrikaları, arıcılar, mezbahaneler gibi tüm sektörlerden temsilciler, yatırımcılar ve üreticiler 6 şubat depremi sonrası yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dile getirdiler.
Toplantı sonucunda katılımcıların talepleri rapor haline getirilmiş olup, Bakanlığımız ile paylaşılacaktır.