ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
HATAY İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUM HAKKINDA
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • MİSYON VİZYON
    • GÖREVLERİMİZ
    • ETİK DEĞERLERİMİZ
  • YÖNETİCİLER
    • İL MÜDÜRÜ
    • MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLERİ
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • SÜREÇLER
    • PROSEDÜRLER
    • ORTAK GÖREVLER
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • KALİTE EL KİTABI
    • ETİK İLKELERİ
    • MİSYON - VİZYON
    • İŞ AKIŞLARI
    • GÖREV TANIMLARI
    • FORMLAR VE TABLOLAR
  • TARIMSAL VERİLER
  • ÇİFTÇİ-YATIRIMCI KONULARI
    • TARIMSAL DESTEKLEMELER
    • TARSİM (TARIM SİGORT. HAV.)
    • TARIMSAL YATIRIM REHBERİ
  • BİLGİ SİSTEMLERİ
    • TÜRKVET
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ
    • YEM VE GIDA KONTROL SİSTEMİ
    • ARICILIK BİLGİ SİSTEMİ
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    • BKU VERİ TABAN PROGRAMI
    • TİD SİSTEMİ
  • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER MÜZESİ
  • ALO KÜPE HATTI (KÜPE TALEP SİSTEMİ)
  • BİYES
  • TARIMSAL DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksHatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

İl Müdürlüğümüz bahçesinde ‘Balık Ekmek Etkinliği’ düzenlendi.

18.5.2022 / Gösterim Saysı : 282 / Arşiv

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 2022 yılını Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı (IYAFA 2022) ilan etmiş olup SÜRSAN İşletmesi'nin sponsorluğuyla; İl Müdürlüğümüz bahçesinde balık ekmek etkinliği gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğümüzün ev sahipliği yaptığı Balık Ekmek Etkinliğine; Vali Yardımcılarımız Aydın TETİKOĞLU, Erhan GÜNAY ve Yusuf İZCİ, Defne İlçe Kaymakamı, Antakya Belediye Başkanı, İlimizin Kurum Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katılım sağladı.

Ülkemiz, uzun sahil şeridi, yaygın iç sular ve nehir sistemleri sebebiyle önemli ölçüde balıkçılık kaynaklarına sahiptir. İlimiz de Akdeniz' e 186 km olan kıyı şeridi ile balık üretiminde önemli bir yere sahiptir. İlimizde akya, lagos, barbunya, gümüş, mercan, sardalya, orkinos türleri, minekop, çipura, kefal, istavrit ve daha birçok balık türü denizlerimizden avlanmaktadır. Ayrıca ilimizde muhtelif yerlerde çipura, levrek, alabalık ve sazan balığı yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Balık eti içeriği bakımından vitaminler, proteinler, yağ asitleri, mineraller bakımında oldukça zengin olması sebebiyle haftada en az iki kez tüketilmesi önerilmektedir. Balık eti içerdiği esansiyel yağ asitleri sebebiyle (omega-3, omega-6, omega-9) bulunmaz bir besindir. Bu yağlar kalp dostudur ve kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. İçerdiği demir sebebiyle kansızlık hastalığının, kalsiyum ve fosfor ile kemik erimesi hastalığının önlenmesinde önemlidir. Protein bakımından oldukça zengin olan balık bağışıklık sistemimiz ve vücudumuzun diğer sistemlerinin daha sağlıklı çalışması için vazgeçilmez bir gıda maddesidir.

Avrupa'da kişi başına düşen balık tüketimi yıllık 25 kg iken ülkemizde 8kg'dır. Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde tüketiminin artması için haftada 2-3 öğün balık tüketimini tavsiye etmektedir.

Ülkemizde sürekli bir avcılık yapıldığından ve yetiştiricilik konusunda da gelişme gösterdiğimizden bahseden İl Müdürümüz Ergün ÇOLAKOĞLU, açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi;

'İlimizde avcılık yaptığımız miktar, 4.500 tonlara yakındır. Ancak sadece avcılık tek başına yeterli değil; bunun yanında yetiştiricilik konusunda da ülkemizde her geçen gün bir gelişme olmaktadır. İlimizde bulunan 16 adet yetiştiricilik tesislerimizden 2 tanesi 4.000'er tonluk kapasiteye sahiptir. Bu etkinliği düzenlememizde bizlere sponsor olan SÜRSAN İşletmesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olması ve yetiştiriciliğin her geçen gün artması münasebetiyle balık yeme alışkanlığı edinmeliyiz.' diyerek sözlerine son verdi.


Fotoğraf Galerisi (21)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Tıbbi Ve Aromatik Bitkilerde Kümelenme Eğitimi ...
  • 2022 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı Etkinliğim ...
  • Reyhanlı İlçemizde Fiğ Hasadı
  • Dörtyol İlçemizde ‘Pestisit Kalıntısı’ Konulu ...
  • Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilm ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : General Şükrü Kanatlı Mahallesi Yüzbaşı Asım Caddesi No: 49 Antakya/HATAY

  • Telefon : 0326 221 34 57 - 221 83 42

  • Faks : 0326 227 37 71

  • E-Posta : hatay@tarim.gov.tr

  • KEP : hatay@gthb.hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​