Türkiye genelinde alınan 'Korona virüsü' tedbirleri çerçevesinde market, şarküteri ve unlu mamullerdeki hijyen tedbirleri konusunda, işletmeler denetlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda; İl Müdürlüğümüz tarafından denetimlere hız verildi.
Korona virüsü tedbirleri kapsamında fırınlar, market, kasaplar, manavlar ve perakende satış noktalarında denetimler gerçekleştirildi. Korona virüse karşı yapılan bu denetimlerde özellikle personel hijyeni, el hijyeni, hasta personelin çalıştırılmaması, alet-ekipmanların ve işletmelerin dezenfeksiyonu, maske, bone ve eldiven kullanımı, işletmelerin havalandırılması, açıkta gıda satışının yapılmaması gibi konuların virüsün yayılmamasında büyük önem arz ettiği işletme sahiplerine anlatıldı.
İl Müdürümüz Ergün ÇOLAKOĞLU konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Covid 19 virüsünün yayılmasının asgari seviyede olması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ve kontrollerin devam edeceğini, vatandaşlarımızın da gördükleri olumsuzlukları Alo gıda 174 hattına bildirmeleri önem arz etmektedir" dedi.